Om Baseco

Trä är ett levande material och det krävs åratal av erfarenhet och generationer av kunskaper för att ta tillvara dess egenskaper på bästa sätt. Tänk att varje enskilt träd ska växa i hundra år innan det kan förädlas till en produkt av högsta kvalitet. Då förstår du att kunskap och erfarenhet i den här branschen är inget man skyndar fram.

Vi har tillverkat golv sedan 1983. Grunden var de riktigt breda plankgolven som ingen annan kunde tillverka. Efterfrågan på inredningsprodukter i tåligt virke fortsatte öka och 2005 lade vi till paneler i sortimentet. Sex år senare såldes den första knuttimrade stugan, vilket blev ett stort steg i utvecklingen av företaget och Baseco är idag ett av de absolut starkaste varumärkena inom träprodukter för hem och inredning.

Absolut norrländsk kvalitet Kvalitet innebär flera saker för oss på Baseco. Uppväxta i barrskogsbältet med lång erfarenhet av skogsbruk och virkeskvalitet ger en yrkesstolthet som förhindrar oss att sätta vårt varumärke på produkter där råvaran inte håller måttet. För den är grunden i slutproduktens kvalitet. Det handlar också om förädlingskvalitet, om nedtorkning, hyvling och ytbehandling. Det som gör själva produkten. Till sist handlar det om din upplevda kvalitet som passform, montering, underhåll och kundservice. Om alla bitar är rätt, då är det kvalitet. Basecokvalitet.